Voor ouders

Je kunt je kindje naar de kinderopvang brengen als hij of zij 6 weken oud is. In de meeste gevallen wachten ouders tot het zwangerschapsverlof van de moeder is afgelopen. Dat is ongeveer 3 maanden na de geboorte van je kindje, of later als het verlof wordt verlengd door er vakantiedagen of ouderschapsverlof aan vast te plakken.

Bij het aanmelden voor de kinderopvang geef je aan vanaf wanneer je je baby wilt komen brengen. Wij nemen vaak tijdig contact met jullie op om definitieve afspraken te maken over de eerste dag en de wendagen.
 

Maar mijn baby is nog zo klein…

Dat snappen we helemaal! Het is ook niet niks om je kostbaarste bezit uit handen te geven. Op onze locatie zijn gediplomeerde pedagogisch medewerkers aanwezig die er alles aan doen om jouw kindje net zo goed op te vangen als thuis en mee te gaan in zijn/haar ritme. We werken met een vast team zodat je kindje snel gewend raakt aan vertrouwde gezichten. In de tabbladen kun je meer informatie vinden wat voor jullie als ouders belangrijk is.

Een goed contact met ouders vinden wij heel belangrijk.

Tijdens het brengen en het ophalen van uw kind(eren), de zogenaamde overdracht, is er alle ruimte voor vragen en opmerkingen of andere zaken omtrent het kind waarvan het handig of belangrijk is als wij hiervan op de hoogte zijn. Door veel te praten over hoe u thuis omgaat met het kind en wat u belangrijk vindt kunnen wij onze opvang zoveel mogelijk aanpassen aan de opvoeding van thuis. Zo streven wij ernaar om het u en uw kind(eren) naar de zin te maken en u een huiselijk gevoel te geven.

We proberen de ‘gewoontes’ van het kind, waar dit haalbaar is, aan de thuissituatie aan te passen. Ook tijdens de opvang zal er door middel van whatsapp contact regelmatig een update of leuke foto/filmpje komen van wat uw kind allemaal bij ons beleeft.

Voor de kinderen tot 1,5 jaar houden wij dagelijks een overdracht schriftje bij. Hier noteren wij alle belangrijke dingen van de dag in zodat ouders thuis rustig kunnen terug lezen hoe de dag is gegaan. Ook kunnen ouders hier voedingsschema’s of andere belangrijke dingen in noteren.