BSO

Als kinderen 4 jaar worden, gaan ze naar de BSO toe. Voor alle kinderen die al bij Kinderopvang Bij de Handjes zitten is de leidster al bekend, want dezelfde leidster staat ook op de peutergroep. Ook wennen alle kinderen een aantal keer op de BSO zodat het niet allemaal nieuw is.

De schoolbel gaat en vanuit alle klassen komen er kinderen. Wij staan op de afgesproken plek met de bakfiets of we komen met de auto. Als kinderen nieuw zijn halen wij ze altijd  eerst bij de juf of meester op zodat ze goed weten waar ze heen moeten als ze uit de klas komen. Er staan altijd bekende gezichten op school aangezien we met een klein vast team werken.

Als we op de BSO zijn drinken we gezamenlijk wat en eten we een koekje aan de grote tafel. Daar vertelt iedereen wat over zijn of haar dag, en maken we plannen voor de rest van de middag.  Samen met de kinderen bepalen we waar we zin in hebben.

De BSO ruimte is aangepast aan de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. De kinderen van 4 tot 11 jaar hebben hun ruimte met verschillende speelplekken, zoals een bouwhoek, een poppenhoek, een leeshoek en een knutselplek aan de grote tafel in de keuken. De oudere kinderen gaan vaak buiten voetballen in de pannakooi, spelen het toffe spel weerwolven, doen een tafelspel voetbal/flipperkast, graven de gekste routes in de overdekte zandbakken of spelen andere leuke spelletjes. We bieden elke dag leuke activiteiten aan zoals:

  • bakken en koken: brood bakken, jam maken, cake, koekjes, pizza, soep, appelflappen,
  • knutselen: knutsels die passen bij de thema’s en feestdagen, verjaardagen van familie, en andere leuke dingen
  • buitenactiviteiten waaronder spelletjes en uitstapjes naar het bos en naar onze kinderboerderij
  • leuke wetenschappelijke proefjes

Ook is het mogelijk om af en toe een vriendje of vriendinnetje mee te nemen uit school naar de BSO. Dit gaat uiteraard in overleg met ouders en de gegevens van beide ouder en kinderen zijn bekend bij ons. Ook moet hiervoor een formulier getekend worden.

Als kinderen tijdens de BSO moeten deelnemen aan een sport/hobby/muziekles , kunnen kinderen (mits het in ons breng en haal schema past) daar naar toe gebracht en weer opgehaald worden. Dit gaat in overleg.

We halen kinderen van 3 scholen in de omgeving:

  • OBS Gieten in Gieten
  • OBS Bonnen in Gieten
  • OBS Prins Willem Alexander in Eext
  • OBS De Dobbe in Gasselte