KDV

Bij de opvang van baby’s hoort een flexibele dagindeling. Bij de jongste kinderen volgen we dan ook de voedings- en slaapschema’s zoals uw kindje dat thuis gewend is. Zodra uw kindje daar aan toe is volgen we stapje voor stapje de dagindeling van de groep.

Op de groep zijn plekjes waar baby’s heerlijk kunnen liggen, zitten, staan, rollen, kruipen of lopen. Hoekjes om even tot rust te komen, een tafel om gezellig aan te eten, volop ruimte om heerlijk te spelen en een aparte slaapkamer. Baby’s maken een enorme ontwikkeling door en onze groep is daar qua werkwijze, inrichting, spelmateriaal en activiteiten volledig op afgestemd. Ook hebben we kinderwagens en slaaphuisjes zodat iedere baby kan slapen op de manier wat het thuis gewend is. Het belangrijkste is dat de baby zich veilig voelt.

We hebben uiteraard wel een globale dagplanning waar we ons aan houden voor de kinderen die wat ouder zijn, en waar de baby’s die daar aan toe zijn langzaam in mee gaan draaien.          

07.00 – 09.00 uur
07.00 – 08.00 uur
09.45 uur
09.45 -11.30 uur
11.30 -12.30 uur 
13.00 -15.00 uur 
15.15 -15.30 uur
16.30 uur
16.00 –18.30 uur
17.30 – 18.30 uur 
Kinderen worden gebracht
Ontbijt wanneer nodig
Fruit en drinken
Vrij spelen of groepsactiviteit
Broodje eten
Kinderen die slapen gaan nu naar bed
Drinken met een koekje
Vrij spelen/ kinderen worden nu opgehaald
Gekookte groente eten
Avondeten voor de kinderen die blijven eten
  • Tussendoor krijgen de kinderen een schone luier of gaan ze naar het toilet.
  • Baby’s slapen tussendoor en krijgen de fles. Dit hangt van hun eigen dagritme af.
  • Na elke maaltijd worden de handjes en gezichten schoongemaakt, voor elk kind een eigen washandje. In eerste instantie gebeurd dit door de pedagogisch medewerker (PM’er), maar zodra de kinderen oud genoeg zijn stimuleren we ze om dit zelf te doen.
  • Als het enigszins kan, spelen we buiten of gaan we wandelen met onze mooie wandelkar waar ook de kleinste baby’s veilig in mee kunnen.
  • De tijden kunnen verschuiven als we bijvoorbeeld activiteiten ondernemen waarbij we de opvang verlaten, zoals wandelen, naar de kinderboerderij of boodschappen doen, enz.
  • Af en toe maken we ook wel uitstapjes in overleg met de ouders.